4+1 tips για να απαλλαγείς από την ακμή

4+1 tips για να απαλλαγείς από την ακμή

1. Χέρια μακριά από το πρόσωπο!

Ό, τι κι αν κάνετε, μην πειράζετε το δέρμα σας. Ακόμα καλύτερα, τα χέρια σας εντελώς μακριά! Το άγγιγμα του προσώπου μας μπορεί να φαίνεται αρκετά αβλαβές, αλλά το μετατρέπει σε ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του σώματός μας – και απλώς μεταδίδουμε βακτήρια, βρωμιά και λιπαρότητα που προκαλούν ακμή.

Ενώ μπορεί να πιστεύουμε ότι “σπάζοντας” τα ενοχλητικά σπυράκια θα φύγουν γρηγορότερα, στην πραγματικότητα επιδεινώνουμε πολύ την κατάσταση και παρατείνουμε τη διαδικασία επούλωσης. Όχι μόνο διασκορπίζουμε βακτήρια από και προς την πληγείσα περιοχή, αλλά δημιουργούμε και  μια ανοιχτή πληγή που, πιθανότατα δημιουργήσει μια ουλή μετά το σπυράκι.

Θυμηθείτε: τα περισσότερα σπυράκια έχουν διάρκεια ζωής για περίπου μία εβδομάδα. Όμως, οι ουλές που αφήνουμε πειράζοντάς τα, μπορεί να διαρκέσουν για μήνες… ή και περισσότερο.

2. Tι είδους ακμή έχετε – και ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία

Κάθε ακμή ή σπυράκι είναι διαφορετικό, οπότε μην υποθέσετε ότι ένα προϊόν είναι κατάλληλο για κάθε τύπο.

Σίγουρα, το σαλικυλικό οξύ είναι ιδανικό για επιδερμίδες επιρρεπείς στην ακμή συνολικά, αλλά όταν πρόκειται για επιτόπιες θεραπείες, υπάρχει ένα κατάλληλο προϊόν για κάθε τύπο ακμής που αντιμετωπίζετε.

  • Η κυστική ακμή χαρακτηρίζεται από επώδυνα, μερικές φορές οδυνηρά εξογκώματα κάτω από το δέρμα που βρίσκονται συνήθως στο πηγούνι και στη γνάθο. (Συνιστούμε: Buffering Lotion)
  • Οι βλατίδες είναι φλεγμονώδεις, φραγμένοι πόροι που εμφανίζονται σαν κόκκινα εξογκώματα που πονάνε. (Συνιστούμε: Anti-Acne Serum, Θεραπευτική Κρέμα)
  • Οι φλύκταινες είναι η κλασική εικόνα της ακμής. Εμφανίζονται ως κόκκινα, φλεγμονώδη εξογκώματα που καταλήγουν σε μια λευκή κεφαλή γεμάτη με πύον. (Συνιστούμε: Anti-Acne Serum, Drying Lotion )
  •  Whiteheads  είναι φραγμένοι πόροι που εμφανίζονται ως μικρά εξογκώματα στο δέρμα. Σε αντίθεση με τους μαύρους πόρους, το σμήγμα που παγιδεύεται στο θυλάκιο δεν έχει ποτέ την ευκαιρία να βγει στην επιφάνεια και επομένως δεν οξειδώνεται (δεν αλλάζει χρώμα). (Συνιστούμε: Drying Lotion)

 

3. Να είστε “ευγενικές” με το δέρμα σας.

Το  λιγότερο είναι το περισσότερο. Έχουμε την τάση να υπερβάλλουμε όταν το μόνο που θέλουμε είναι να απαλλαγούμε από ένα πρόβλημα, αλλά η χρήση πολλών προϊόντων (κάποιων πολύ σκληρών με το δέρμα μας) θα επιδεινώσει οποιαδήποτε κατάσταση. Αφού συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας, χρησιμοποιήστε νέα προϊόντα κάθε φορά για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να προσαρμοστεί (και επίσης, ώστε να γνωρίζετε ποιος είναι ο ένοχος πίσω από τυχόν αρνητικές αντιδράσεις). Αποφύγετε τα “σκληρά” προϊόντα καθώς ξηραίνουν υπερβολικά και ερεθίζουν περισσότερο το ήδη προβληματικό δέρμα.

4. Η ισορροπία είναι το κλειδί

Τα προϊόντα ακμής μπορούν να ξηράνουν το δέρμα σας ανεξάρτητα από το πόσο ήπια είναι . Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να επαναφέρετε την υγρασία στο δέρμα σας. Μια ελαφριά ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα που είναι επιρρεπές στην ακμή. (Oil-Free Moisturizer, Aloe moisturizer spf15)

 

5. Πλένετε συχνά τα πινέλα μακιγιάζ, τη μαξιλαροθήκη και τις πετσέτες σας.

Αυτά είναι τα αντικείμενα που έχουν τη μεγαλύτερη επαφή με το πρόσωπό σας και, ως εκ τούτου, είναι γνωστά για τη διατήρηση και τη μεταφορά βακτηρίων, βρωμιάς, σκόνης και λιπαρότητας που προκαλούν ακμή. Καθαρίζετέ τα συχνά και θα δείτε ότι το δέρμα σας γίνεται αισθητά πιο καθαρό με λιγότερες κηλίδες και σπυράκια.

Extra tips!

Εκτός από το καθαριστικό, τη λοσιόν, την κρέμα, τη μάσκα και το peeling (καθημερινή ρουτίνα περιποίησης ακνεϊκού δέρματος) αυτά είναι τα προϊόντα που χρειάζεστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανάλογα με τον τύπο της ακμής σας:

  • Πρόληψη ακμής: Anti-Acne Serum 
  • Αντιμετώπιση Κυστικής Ακμής (κάτω από την επιφάνεια του δέρματος): Buffering Lotion
  • Για να καμουφλάρει ενώ θεραπεύει την ακμή, η Drying Cream είναι ιδανική.
  • Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, η  Special Healing Powder καμουφλάρει ενώ θεραπεύει τα ξεσπάσματα της ακμής ΚΑΙ απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα.
  • Ξηραίνει και συρρικνώνει τα whiteheads (σπυράκια με πύον) ενώ κοιμάστε: Drying Lotion 
  • Mείωση μαύρων πόρων: το Silver Powder διασπά τη λιπαρότητα που παγιδεύεται στους πόρους.

Follow us: Ιnstagram | Facebook 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.