Πώς ωφελεί το δέρμα η Βιταμίνη C;

Πώς ωφελεί το δέρμα η Βιταμίνη C;

Αν κοιτάξατε στον καθρέφτη και σκεφτήκατε, “Θεέ μου, το δέρμα μου φαίνεται θαμπό”, μάλλον είστε:

  1. Στη μέση του χειμώνα (ή μετά από καραντίνα μηνών) και η έλλειψη βιταμίνης D είναι εμφανής
  2. δεν έχετε κοιμηθεί καλά για αρκετό καιρό,
  3. νιώθετε άγχος
  4. έχετε παραμελήσει την απολέπιση… ή ίσως και όλα τα παραπάνω.

 

Υπάρχουν πολλοί ημερήσιοι παράγοντες που συμβάλλουν στην έλλειψη λάμψης στο δέρμα και ενώ υπάρχουν κάποιοι τρόποι για την εξουδετέρωσή τους,- συμπεριλαμβανομένης μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής-, υπάρχουν και μερικές συμβουλές περιποίησης του δέρματος που θα σας αφήσουν να φαίνεστε (και να αισθάνεστε) λίγο πιο λαμπερές.

Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, είναι ένα αντιοξειδωτικό για το οποίο η βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνει ότι (όταν εφαρμόζεται τοπικά) μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του δέρματος, στη μείωση των χρωματισμών (πανάδων κ.λπ.) και στην τόνωση του κολλαγόνου.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα κυριότερα οφέλη από την εισαγωγή της βιταμίνης C στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να προσδιορίσουμε αν είναι μια καλή επιλογή για εσάς και τον τύπο του δέρματός σας.

 

 

Αντιοξειδωτικό

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι η επιδερμίδα (το εξωτερικό στρώμα του δέρματος) και το χόριο (εσωτερικό στρώμα) περιέχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Το αντιοξειδωτικό είναι εκεί για να διατηρήσει το δέρμα υγιές και να υποστηρίξει την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου, γι ‘αυτό πολλά από τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης δέρματος περιέχουν αυτή τη βιταμίνη.

Λόγω των αντιοξειδωτικών της δυνατοτήτων, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών είτε να μειώσει τους πολυάριθμους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το δέρμα μας.

Τέτοιοι περιλαμβάνουν τη ρύπανση, την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και τον καπνό, που συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου στο δέρμα. Αυτό σημαίνει επιτάχυνση  εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης, των μαύρων κηλίδων/πανάδων και της έλλειψης λάμψης και εκεί ακριβώς, έρχονται προς διάσωση τα προϊόντα προσώπου με βιταμίνη C.

Ενίσχυση της λάμψης και εξάλειψη των πανάδων

Όταν εφαρμόζεται τοπικά σε τακτική βάση, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σκούρων κηλίδων (πανάδες), οι οποίες συχνά σχετίζονται με το πιο ώριμο δέρμα, καθώς και την ενίσχυση της γενικής λάμψης.

Όχι μόνο λειτουργεί καλά από μόνη της αλλά ενισχύει περισσότερο τη λάμψη, όταν συνδυάζεται με πολλά άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της γλυκόριζας.

Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου

Η βιταμίνη C είναι ένα συστατικό υψηλής απόδοσης όσον αφορά στα σημάδια γήρανσης, καθώς διεγείρει την επιτάχυνση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα μια πιο νεανική επιδερμίδα.

Η διοχέτευση κολλαγόνου κάτω από την επιφάνεια του δέρματος βοηθά στη διατήρηση της υγείας και της σφριγηλότητάς του διατηρώντας έτσι αναλλοίωτη την απαλή υφή και όμορφη εμφάνισή του.

 

Εμείς σας προτείνουμε τα εξής προϊόντα με βιταμίνη C:

 

  1.  Vitamin C Serum Mario Badescu
  2. Super facialist Vitamin C skin defence Daily Moisturiser
  3. Super facialist Vitamin C glow boost skin Serum
  4. Super facialist Vitamin C dark circles Eye Cream
  5. Vitamin C Brighten Booster
  6. Super facialist vitamin c sleep & reveal night cream
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.