Maskne: Τι είναι και πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν;

Maskne: Τι είναι και πώς θα απαλλαγούμε από αυτήν;

Έξαρση ακμής, σπυράκια, ερεθισμοί και ξηρότητα στο σημείο που φοράς την προστατευτική σου μάσκα; Ένας ολοκαίνουριος ιατρικός όρος είναι το “Maskne” που προκύπτει από τις λέξεις Mask+ Acne και έχουμε έρθει όλες αντιμέτωπες μαζί του!

Τι ακριβώς είναι η maskne;

Maskne, mascne ή, όπως την αποκαλούν οι δερματολόγοι, η ακμή mechanica είναι διαφορετικοί τύποι ακμής που δημιουργούνται στο κάτω μισό του προσώπου μας (την περιοχή που καλύπτεται από τη μάσκα προσώπου).

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες για αυτού του τύπου ακμή

H πρώτη είναι η τριβή του δέρματος με τη μάσκα. Η τριβή διαταράσσει την επιφάνεια του δέρματός μας και αρχίζει να διαλύει το προστατευτικό του “τείχος” , κάνοντας τους πόρους να φράζουν. Ή ακόμα χειρότερα, προκαλώντας εξάνθημα εάν έχουμε ευαίσθητο δέρμα.

Η δεύτερη αιτία για τη δημιουργία της maskne, είναι η υγρασία που σχηματίζεται κάτω από τη μάσκα όταν τη φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Δεν πρέπει βέβαια, να ξεχνάμε, ότι φορώντας μάσκα, προστατεύουμε τον εαυτό μας και όλους τους άλλους γύρω μας. Και θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε και το δέρμα μας προστατευμένο και υγιές. Γι ‘αυτό, προτείνουμε τα βήματα για να έχουμε πάντα ένα καθαρό, υγιές δέρμα κάτω από τη μάσκα μας.

Πώς θα αποφύγουμε την Maskne;

Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε το δέρμα μας “ευτυχισμένο” και υγιές. Και για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσουμε  μια απλή και αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης.

Τα δύο σημαντικότερα βήματα είναι ο καθαρισμός για να απαλλαγούμε από όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προκαλούν εξάρσεις και η ενυδάτωση για να θρέψουμε το δέρμα μας και να το βοηθήσουμε να διατηρήσει την προστατευτική του ασπίδα.

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές και τρικς για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της ακμής από τη μάσκα.

1. Διαλέγουμε τη σωστή μάσκα προσώπου

Για να αποφύγουμε τις εξάρσεις και τους ερεθισμούς, επιλέγουμε μάσκες προσώπου από ελαφριά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι ή σατέν ή τις χειρουργικές (που τις αλλάζουμε κάθε 3 ώρες). Παγιδεύουν λιγότερη θερμότητα και υγρασία και προκαλούν λιγότερη πίεση στο δέρμα μας. Πολύ σημαντικό είναι να αλλάζουμε, να πλένουμε και να σιδερώνουμε τις μάσκες μας.

Αυτό μπορεί θεωρείται κοινή λογική, αλλά υπάρχουν πολλοί που αφήνουν τις μάσκες τουσ απλά να στεγνώσουν στον ήλιο – κάτι που μπορεί να βοηθάει στην απαλλαγή από τον ιό, όχι όμως για τη βρωμιά και τα βακτήρια που παραμένουν στο ύφασμα και προκαλούν ακμή.

2. Πλένουμε το πρόσωπό μας

Δεν μπορούμε να τονίσουμε περισσότερο, πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε τακτικά το πρόσωπό μας.  Τουλάχιστον 2 φορές την μέρα με ήπιο καθαριστικό, πριν φορέσουμε και αφού βγάλουμε τη μάσκα.

Αποφεύγουμε τα επιθετικά προϊόντα και ακολουθούμε μια σταθερή ρουτίνα καθαρισμού.
Ο στόχος είναι να απαλλαγούμε από όλη τη βρωμιά, τον ιδρώτα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, χωρίς να καταστρέψουμε ή να κακοποιήσουμε το δέρμα.

3. Αποφεύγουμε το βαρύ μακιγιάζ

Απλοποιούμε τη φροντίδα του δέρματός μας – τώρα δεν είναι η ώρα για βαριά προϊόντα ή  μακιγιάζ, ειδικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ας δούμε και τη θετική πλευρά της μάσκας (λιγότερο make up, λιγότερα έξοδα σε κραγιόν 🙂 ). Ευκαιρία να τονίσουμε τα μάτια μας!

4. Προστατεύουμε και ενυδατώνουμε το δέρμα μας

Τώρα, δεν είναι η στιγμή να παραλείψουμε την ενυδατική κρέμα. Μπορεί να πιστεύουμε ότι επειδή ιδρώνουμε περισσότερο δεν τη χρειαζόμαστε. Λάθος! Το να διατηρούμε το δέρμα μας καλά ενυδατωμένο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσουμε τη δύναμη του προστευτικού του πλέγματος  και να κρατήσουμε μακριά όλα τα βακτήρια.

Follow us: Ιnstagram | Facebook 

Πηγές: Let’s Say Goodbye To Maskne Together!

MASKNE – WHAT IS IT AND HOW CAN IT BE TREATED?

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.