14 New Year’s Beauty Resolutions που πρέπει να υιοθετήσεις τη Νέα Χρονιά

14 New Year’s Beauty Resolutions που πρέπει να υιοθετήσεις τη Νέα Χρονιά

Κάθε Ιανουάριο, ξεκινάμε τη σεζόν με μια λίστα υποσχέσεων τύπου ‘new year, new me’. Από το να κάνουμε περισσότερη άσκηση μέχρι να ξεκινήσουμε ένα νέο χόμπι ή να δοκιμάσουμε τις τελευταίες τάσεις ομορφιάς, η ελπίδα μας είναι ότι το νέο έτος θα μας εμπνεύσει να ζήσουμε μια πλουσιότερη, υγιέστερη και πιο όμορφη ζωή. 

Στο πνεύμα της εγκατάλειψης των κακών συνηθειών και της λήψης θετικών αποφάσεων, τώρα είναι η τέλεια στιγμή για να αναθεωρήσεις τα beauty goals σου, να δοκιμάσεις νέα trends για μακιγιάζ και να ανανεώσεις τη beauty routine της επιδερμίδας σου.

Ακριβώς όπως μια υγιεινή διατροφή και άσκηση, έτσι και η βελτίωση της ομορφιάς και των συνηθειών περιποίησης της επιδερμίδας σου θα σε βοηθήσει να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και στο νέο έτος. 

Για να νιώθεις και να δείχνεις ο καλύτερός σου εαυτός, μέσα και έξω, έχουμε συντάξει μια λίστα με 14 new year’s beauty resolutions που μπορείς να υιοθετήσεις το 2024, καθώς και μερικές τάσεις ομορφιάς για να δοκιμάσεις το νέο έτος!

 

01. Επένδυσε σε SPF πολλαπλής προστασίας.

Το ξέρουμε, το έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, αλλά θα το πούμε ξανά: η αντηλιακή φροντίδα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορείς να κάνεις στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Η διαφορά είναι ότι τώρα πλέον υπάρχουν νέες εξελιγμένες φόρμουλες που όχι μόνο προστατεύουν βέλτιστα από τις ακτίνες, αλλά και βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των υπαρχόντων κυττάρων. Το καλύτερο SPF είναι αυτό που μπορείς να φοράς κάθε μέρα και εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα το The One That's Got It All της Hello Sunday, το οποίο είναι διάφανο primer που παρέχει ευρέως φάσματος προστασία SPF50 από τις ακτίνες UVA/UVB για την πρόληψη κάθε βλάβης από τον ήλιο και τη γήρανση καθώς και προστασία από το μπλε φως (blue light) του υπολογιστή, του κινητού και όλων των οθονών, γνωστό για την πρόκληση υπερμελάχρωσης. Επιπλέον προστατεύει και από εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση και οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου και λειτουργεί επίσης πολύ καλά κάτω από το μακιγιάζ, κάτι που το καθιστά ένα εύκολο win-win όταν πρόκειται για το δέρμα.

 

02. Προστατέψου από τη ρύπανση

Ο ήλιος δεν είναι ο μόνος περιβαλλοντικός παράγοντας που θα αντιμετωπίσεις φέτος. Το δέρμα σου είναι εξίσου ευαίσθητο σε βλάβες από την περιβαλλοντική ρύπανση. Οι καθημερινοί ρύποι όπως η σκόνη, η αιθαλομίχλη, η γύρη, το μπλε φως, η φωτορύπανση και τα καυσαέρια των οχημάτων προκαλούν κάθε είδους ερεθισμούς του δέρματος όπως αλλεργικές αντιδράσεις, εξανθήματα, μειωμένη ελαστικότητα, διάσπαση κολλαγόνου και επιταχυνόμενη γήρανση. Για να προστατέψεις το δέρμα σου από τις επιπτώσεις των νανοσωματιδίων ρύπανσης (τα επιβλαβή σωματίδια του περιβάλλοντος που διεισδύουν στην επιφάνεια του δέρματος μέσω των πόρων), χρησιμοποίησε προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς με ενσωματωμένες ασπίδες κατά της ρύπανσης.

 

03. Καθάρισε σωστά το πρόσωπό σου

Η ρουτίνα καθαρισμού του δέρματός είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για την διατήρηση της όμορφης επιδερμίδας. Το κάνεις όμως σωστά; Και με συνέπεια; Το κλειδί για μια αποτελεσματική ρουτίνα καθαρισμού είναι να αφαιρείς τη βρωμιά και τα βακτήρια χωρίς υπερβολικό καθαρισμό, κάτι που μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σου. Το Good to Glow Creamy Cleanser της Dirty Works είναι ιδανικό γιατί αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους με μια απαλή κρεμώδη σύνθεση που αφήνει την επιδερμίδα απαλή, χωρίς αυτή να τραβάει. Αφαιρεί όλη την ταλαιπωρία της ημέρας με Βιταμίνη C, Yαλουρονικό και Βιταμίνη Ε αφήνοντας το δέρμα ανανεωμένο και λαμπερό. 

04. Μη φοβάσαι την απολέπιση

Εάν η τακτική απολέπιση δεν αποτελεί μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς σου (ακόμα), βεβαιώσου ότι είναι στο μενού το 2024. Το δέρμα μας αποβάλλει συνεχώς κύτταρα που, χωρίς σωστή απολέπιση, μπορούν να παγιδευτούν στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτά τα νεκρά κύτταρα μπορούν να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους, ανομοιόμορφη επιδερμίδα και δέρμα θαμπό, ξηρό και ξεφλουδισμένο. Μάλλον όχι το φρέσκο πρόσωπο που θα ήλπιζες να εμφανίσεις στο ξεκίνημα του νέου έτους.

Η απολέπιση του δέρματός βοηθά να σταματήσει η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, αφαιρώντας τα απαλά για να αποκαλύψει ένα πιο λείο, υγιές και φωτεινό δέρμα που λάμπει από μέσα. Δοκίμασε το Vitamin C Daily Gentle Micro Polish Wash της Super Facialist, ένα scrub ενισχυμένο με προηγμένα αντιγηραντικά συστατικά όπως κολλαγόνο, βιταμίνη C και φελουρικό οξύ, που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αποκαλύπτοντας μια πιο νεανική, λαμπερή επιδερμίδα.

 

05. Μην τσιγκουνεύεσαι την κρέμα ματιών

Η περιοχή του περιγράμματος των ματιών είναι το πιο εκφραστικό μέρος του προσώπου. Δυστυχώς, είναι και το πιο εύθραυστο. Εδώ, οι ρυτίδες, οι λεπτές γραμμές, οι μαύροι κύκλοι και το πρήξιμο εμφανίζονται πιο γρήγορα. Για να προστατέψεις το δέρμα γύρω από τα μάτια σου, χρειάζεσαι απαλά και αποτελεσματικά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για ευαίσθητο δέρμα. Μπορείς να δοκιμάσεις την Retinol+ Anti-Ageing Firming Eye Cream της Super Facialist, μια προηγμένη αντιγηραντική κρέμα ματιών που συνδυάζει τη ρετινόλη και ένα αποδεδειγμένο αντιγηραντικό πεπτίδιο που βοηθά να βελτιώσει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών γύρω από την περιοχή των ματιών.

 

06. Μάθε να χρησιμοποιείς ένα σούπερ serum

Είναι γνωστό ότι είναι το πιο παραμελημένο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Αλλά, είναι επίσης μια χαμένη ευκαιρία να αναβαθμίσεις πραγματικά το παιχνίδι της περιποίησης της επιδερμίδας σου. Οι οροί παρέχουν πιο συμπυκνωμένες εκδόσεις των δραστικών συστατικών. Έτσι, είτε αναζητάς ένα επιπλέον boost ενυδάτωσης, πιο νεανικό δέρμα ή κάτι που θα μειώσει την εμφάνιση των πόρων, υπάρχει ένας ορός που είναι κατάλληλος για εσένα. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις τον Vitamin C Face Serum της Jovo, που είναι ελαφριάς υφής ενυδατικός ορός με ισχυρή φόρμουλα που συνδυάζει τα οφέλη τριών βασικών συστατικών (νιασιναμίδη, centella asiatica και βιταμίνη C) για να δώσει στο δέρμα μια πιο καθαρή, πιο ομοιόμορφη και φωτεινή εμφάνιση.

 

07. Μην πέφτεις για ύπνο μακιγιαρισμένη

Ποτέ όμως! Βεβαιώσου ότι έχεις αφαιρέσει σωστά το μακιγιάζ σου πριν πας για ύπνο, καθώς ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, συμφόρηση του δέρματος και ερεθισμό των ματιών.

Ένα must-have για τον καθαρισμό του προσώπου σου είναι το Vitamin C Skin Renew Cleansing Oil της Super Facialist, ένα καθαριστικό έλαιο ενισχυμένο με βιταμίνη C, ελαιόλαδο, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού και λάδι από τριαντάφυλλο, που προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον καθαρισμό του προσώπου καθώς με το που θα έρθει σε επαφή με το νερό, αποκτά μια ελαφρά γαλακτώδη υφή.

 

08. Ποτέ μην ξεχνάς την κρέμα νύχτας

Είναι πραγματικά απαραίτητη η κρέμα νύχτας; Ε, ναι! Τα προϊόντα περιποίησης νύχτας προσφέρουν όλα τα ενυδατικά και προστατευτικά οφέλη της κρέμας ημέρας, αλλά με το πρόσθετο boost της φυσικής διαδικασίας ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας. 

Το δέρμα αναζωογονείται κατά τη διάρκεια του ύπνου και η χρήση της σωστής κρέμας νύχτας βοηθά στην ενίσχυση της ανανέωσης των κυττάρων, σχηματίζοντας ένα εξαιρετικά ισχυρό δίδυμο όταν συνδυάζεται με την κρέμα ημέρας.

Αν θέλεις να ξυπνήσεις με μια λαμπερή, αναζωογονημένη επιδερμίδα (ποιος δεν το θέλει;), μην ξεχνάς την κρέμα νυκτός σου.

Έχεις δοκιμάσει την Hyaluronic Acid Firming Super Lift Night Cream της Super Facialist; Πρόκειται για super ενυδατική κρέμα νύχτας που ενισχύει την κυτταρική ανάπλαση και προσφέρει μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ σε συνδυασμό με τα πεπτίδια και το γλυκό έλαιο αμυγδάλου, το χαλκό και το ασβέστιο επαναδομούν και τονώνουν την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω. Το πρωί, το δέρμα σου θα είναι ανανεωμένο με μια πιο υγιή όψη, έτοιμο να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε πρόκληση της ημέρας.

 

09. Αγκάλιασε την εσωτερική σου αυτοπεποίθηση

Ευτυχώς, καθώς τα πρότυπα ομορφιάς εξελίσσονται, δεν υπάρχει μόνο η τελειότητα που ξεπηδά από τα περιοδικά και τα κοινωνικά feeds. Πλέον προωθείται και η εικόνα που πλησιάζει πιο πολύ στην πραγματικότητα κι αυτό από μόνο του είναι κάτι που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Πρέπει να θυμάσαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γεννιόμαστε με την εσωτερική αυτοπεποίθηση έμφυτη. Αποτελεί επιλογή και χρειάζεται εξάσκηση. Η συμβουλή μας;

Do: Όταν έρχεται αυτή η ύπουλη εσωτερική φωνή και ψιθυρίζει με αρνητικότητα στο αυτί σου, να την συνθλίβεις. 

Do: Πες ναι στο self-care. Πότε ήταν η τελευταία φορά που περιποιήθηκες τον εαυτό σου; Ένα μασάζ; μια κρέμα ή λάδι επιπέδου spa; Να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Όταν του δίνεις αγαπή, αυτό σίγουρα θα στην επιστρέψει.

 

10. Μην ξεχνάς το beauty sleep σου

Ο ύπνος μπορεί να είναι το πιο κοντινό πράγμα που υπάρχει στην πηγή νεότητας. Ειδικά όταν λαμβάνεις τις απαραίτητες 7-9 ώρες ποιοτικού beauty sleep που χρειάζεται το σώμα για να επιδιορθώσει και να ανανεώσει τα κύτταρα. Στην πραγματικότητα, η αναγεννητική δύναμη του ύπνου μπορεί να βελτιώσει άμεσα την εμφάνισή σου.

Όταν κοιμάσαι, το δέρμα σου παράγει νέο κολλαγόνο που αποτρέπει τη χαλάρωση και τις ρυτίδες. Το σώμα σου ενισχύει τη ροή του αίματος στο δέρμα ενώ κοιμάσαι, πράγμα που σημαίνει ότι ξυπνάς με μια υγιή λάμψη και πιο φωτεινά, λιγότερο πρησμένα μάτια.

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς καλά; Δοκίμασε το παρακάτω χαλαρωτικό τελετουργικό πριν τον ύπνο:

Βήμα 1. Σβήσε το κινητό και την τηλεόρασή (αυτό το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σου να χαλαρώσεις).

Βήμα 2. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών και στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε φλεγμονής. Στη συνέχεια, κάνε αφρό με το I Love Bath a Good Night's Sleep που θα αγκαλιάσει το σώμα σου με το μακράς διάρκειας άρωμα λεβάντας και σίγουρα θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να είσαι έτοιμη για έναν τέλειο ύπνο.  

Βήμα 3. Χάρισε στον εαυτό σου ένα μασάζ προσώπου ή μια θεραπεία με gua sha με ένα έλαιο προσώπου. Δοκίμασε το Έλαιο Anti Age της Monoi Tiki Tahiti, που έχει μια μοναδική αντιγηραντική σύνθεση εμπλουτισμένη με ένα κοκτέιλ 8 αναγεννητικών αιθέριων ελαίων.

Βήμα 4: Φόρεσε μια μεταξωτή μάσκα ματιών πριν ξαπλώσεις. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει να μπλοκάρει κάθε ανεπιθύμητο φως που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σου, αλλά το μεταξωτό ύφασμα θα προστατεύσει το δέρμα σου από οποιαδήποτε τριβή που προκαλείται από την κίνηση.

 

11. Περισσότερη ενυδάτωση, περισσότερη λάμψη

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, περισσότεροι από τους μισούς από εμάς πίνουμε λιγότερο από την απαιτούμενη ποσότητα νερού. Παρόλο που διαφέρει από άτομο σε άτομο, η οδηγία είναι 6-8 ποτήρια την ημέρα. Το να μένει ο οργανισμός ενυδατωμένος, δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου, αλλά βοηθά στη θεραπεία του θαμπού δέρματος, των εύθραυστων νυχιών, ακόμη και της αραίωσης των μαλλιών.

Ωστόσο, η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να φαίνεται σαν μια πρόκληση, οπότε εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές για το πώς να λαμβάνεις 8 ποτήρια νερού την ημέρα: Πρόσθεσε φρέσκες γεύσεις, όπως λεμόνι, φράουλα, φύλλα μέντας ή/και αγγούρι (όλα επιτρέπονται). Μπορείς επίσης να παρακολουθείς την πρόσληψη νερού με μια εφαρμογή για το κινητό σου, που θα σε βοηθήσει να μάθεις πότε να πίνεις περισσότερο και θα σου χτυπάει με υπενθύμιση σε τακτικά διαστήματα για να μη ξεχνιέσαι.

 

12. Καλύτερη διατροφή = πιο όμορφο δέρμα

Το πώς φαίνεται το δέρμα μας εξωτερικά οφείλεται, εν μέρει, σε αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας εσωτερικά. Είμαστε ό,τι τρώμε, έτσι και αυτή τη χρονιά, επίλεξε τρόφιμα για υγιές δέρμα. Δεν πρόκειται μόνο για την απομάκρυνση των trans-λιπαρών και των απλών σακχάρων αλλά και την ένταξη αντιφλεγμονωδών τροφών που ενισχύουν το δέρμα, όπως το αβοκάντο και ο σολομός.

Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μερικά super foods στο μείγμα για να ενισχύσεις τη διατροφή σου, όπως καρπούς και σπόρους (σταφίδες, αμύγδαλα, cranberries, σπόρους chia κ.α.).

 

13. Go Bio

Εάν δεν το έχεις κάνει ακόμα, στρέψου σε φυσικά προϊόντα το 2024. Η υιοθέτηση φυσικών και βιολογικών προϊόντων ομορφιάς είναι μία από τις σημαντικότερες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια. 

Οι πρώτες ύλες βιολογικής προέλευσης μπορούν να έχουν υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών από τις συνθετικά παραγόμενες εκδοχές, παρέχοντάς έτσι τη φυσική δύναμη των αντιοξειδωτικών, των βιταμινών και των μετάλλων. Τα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς μπορούν επίσης να είναι πιο ήπια για το δέρμα εάν διαπιστώνεις ότι τα χημικά προϊόντα ερεθίζουν το δέρμα σου, αλλά θυμήσου να κάνεις πάντα μια δοκιμή ανεκτικότητας όταν δοκιμάζεις νέα προϊόντα, ακόμη και για τα βιολογικά.

 

14. Βάλε περισσότερη χαρά στη ζωή σου

Το γέλιο μπορεί να μην είναι το καλύτερο φάρμακο για σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά τα στατιστικά δείχνουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Το γέλιο συνδέεται επίσης με καλύτερο ύπνο, διαχείριση βάρους, χαμηλότερα επίπεδα στρες και βελτιωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Βρες λοιπόν χρόνο για μια κωμωδία στο Netflix, διασκέδασε με φίλους, ρίχτο στο χορό, τραγούδησε δυνατά και απόκτησε τη συνήθεια να χαμογελάς περισσότερο. Εξάλλου, το γέλιο είναι μεταδοτικό και ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγήσει...

 

Εσύ ποια new year’s beauty resolutions δεσμεύεσαι να υιοθετήσεις το 2024 και ποιες τάσεις περιποίησης της επιδερμίδας θα δοκιμάσεις;

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.