Μάθε τα πάντα για τα πιο must have skincare συστατικά

Μάθε τα πάντα για τα πιο must have skincare συστατικά

Κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες για όλα τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιούμε και τα δραστικά συστατικά τους. Πόσα όμως γνωρίζουμε για το κάθε συστατικό από αυτά; Γνωρίζουμε ποια όντως ‘δουλεύουν’ καλά μαζί; Keep reading και θα τα μάθεις όλα!

 

Ρετινόλη (Βιταμίνη Α)

Η Ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, θεωρείται ένα πολύτιμο πολυεργαλείο από τους ειδικούς της αισθητικής ιατρικής.

Συμβάλλει σημαντικά στην λειτουργία ανανέωσης των κυττάρων και στην ενίσχυση παραγωγής κολλαγόνου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, δίνει άμεσα ορατά αποτελέσματα στην εξάλειψη σημαδιών γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Συμβάλλει στην εξομάλυνση του ανομοιόμορφου τόνου του δέρματος και μειώνει δυσχρωμίες. Βοηθάει εξαιρετικά σε περιπτώσεις ακμής, μειώνοντας σημάδια και προλαμβάνει ή βελτιώνει νέα ξεσπάσματα κάνοντάς τα πιο ήπια, ενώ απαλύνει και λειάνει αισθητά την εμφάνιση των δερματικών πόρων. Επιπλέον ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος.

Προφυλάξεις:

Η ρετινόλη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με βιταμίνη C, AHA ή BHA και να μην χρησιμοποιείται με φυσικά ή χημικά απολεπιστικά (όπως το γλυκολικό οξύ) για να αποφεύγεται ο ερεθισμός.
Καθώς η ρετινόλη είναι ευαίσθητη στο φως και τη θερμότητα, συνιστάται η χρήση του προϊόντος το βράδυ. Κατά την πρωινή ρουτίνα να συνδυάζεται πάντα με αντηλιακό. 
Αποφύγετε τη χρήση του προϊόντος μαζί με οποιοδήποτε λέιζερ.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβουλευόμαστε πάντα το γιατρό μας πριν τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος.

 

Super Facialist, Retinol+ Anti-Ageing Restoring Serum

Super Facialist, Retinol+ Anti-Ageing Night Cream

Super Facialist, Retinol+ Anti-Ageing Firming Eye Cream

 

Βιταμίνη C

Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Διορθώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και συμβάλλει ενεργά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, αφού περιορίζει την παραγωγή μελανίνης. Έτσι, το χρώμα του δέρματος ομαλοποιείται και οι πανάδες περιορίζονται.

Ενισχύει την αποτελεσματικότητα των φίλτρων SPF και αναστρέφει βλάβες από φωτογήρανση.

Τέλος, η βιταμίνη C εξαλείφει τις λεπτές γραμμές και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το αποτέλεσμα είναι δέρμα λαμπερό με μοναδική υφή.

Προφυλάξεις:

Η χρήσης της βιταμίνης C είναι γενικά πολύ ανεκτή από τα περισσότερα δέρματα, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει:

Ξηρότητα, Κνησμό, Ερυθρότητα

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε με ένα προϊόν χαμηλής συγκέντρωσης βιταμίνης C, για να είστε ασφαλείς.

 

Super Facialist, Vitamin C Glow Boost Skin Serum

Super Facialist, Vitamin C  Dark Circles Eye Cream

Super Facialist, Vitamin C Skin Defence Daily Moisturiser

 

Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ χάρη στην ικανότητα του να συγκρατεί ποσότητα υγρασίας πολλαπλάσια του βαρους του, παρέχει μοναδική ενυδάτωση στο δέρμα. Επιπλέον, αυτό το συστατικό προάγει την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα της επιδερμίδας. Αυτό συμβαίνει χάρη στην ιδιότητα του να ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου & ελαστίνης.

Το υαλουρονικό οξύ έχει αντιοξειδωτική δράση και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και την κυτταρική φθορά. Αυτό είναι που το κάνει εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση σημαδιών γήρανσης.

Επίσης σημαντικό είναι ότι το υαλουρονικό οξύ έχει μοναδικές επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη επούλωση πληγών και ουλών.

Προφυλάξεις:

Το υαλουρονικό οξύ είναι γενικά πολύ ασφαλές στη χρήση, με λίγες αναφερόμενες παρενέργειες. Δεδομένου ότι το σώμα το παράγει φυσικά, οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι πολύ σπάνιες.

Super Facialist, Hyaluronic Acid Firming Intense Facial Serum

Super Facialist, Hyaluronic Acid Firming Super Lift Day Cream

Super Facialist, Hyaluronic Acid Firming Daily Brightening Cleanser

 

Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3, δηλαδή ένα αμινοξύ που βοηθά το δέρμα να ‘κλειδώσει’ την υγρασία διασφαλίζοντας έτσι την υγεία και την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού. Εενυδατώνει σε βάθος το δέρμα βοηθώντας το να καταπολεμήσει την ξηρότητα και να αποτρέψει το ξεφλούδισμα κάτι που την καθιστά ιδανική για πολύ ξηρές, ερεθισμένες επιδερμίδες.

Η τακτική και μακροχρόνια χρήση της νιασιναμίδης μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να γεμίσουν τα κενά του δέρματος ουσιαστικά μειώνοντας το βάθος των λεπτών γραμμών. Η νιασιναμίδη δεν είναι φαγεσωρογόνο συστατικό και δεν φράσσει τους πόρους, άρα δεν προκαλεί την εμφάνιση ακμής.

Η τακτική χρήση νιασιναμίδης μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στη μείωση της φυσικής παραγωγής λιπαρότητας του δέρματος, επομένως είναι κατάλληλη και για λιπαρούς τύπους δέρματος. Βοηθά, επίσης, στην εξισορρόπηση των ξηρών και λιπαρών περιοχών του προσώπου, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα. Επιπλέον έχει την ικανότητα να περιορίζει πανάδες και σημάδια της επιδερμίδας.

Προφυλάξεις:

Είναι μύθος ότι η νιασιναμίδη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μαζί με βιταμίνη C, αλλά εάν αντιμετωπίζετε ευαισθησία, χρησιμοποιήστε το ένα συστατικό το πρωί και το άλλο το βράδυ.

NEW Super Facialist, Clear Skin On The Spot Clarifying Gel

Super Facialist, Clear Skin Breakout Buster With Niacinamide Serum

Super Facialist, Clear Skin Pore Clarity Daily Exfoliator With Niacinamide

 

Skincare Combos

Vitamin C + SPF = Ενισχυμένη προστασία από τις ακτίνες UV

Ρετινόλη + Υαλουρονικό Οξύ = Ανάπλαση

Ρετινόλη + Νιασιναμίδη = Αυξημένος ρυθμός κυτταρικής ανανέωσης

 

Εσύ λοιπόν τι θα διαλέξεις;

Ρετινόλη, Βιταμίνη C, Υαλουρονικό ή Νιασιναμίδη;

Ότι και να επιλέξεις, εμείς σου κάνουμε Δώρο* το Vitamin C Brighten Booster 15ml με κάθε αγορά 2 προϊόντων Super Facialist!

* Η προωθητική ενέργεια ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.