Αντιμετώπισε το φριζάρισμα

Αντιμετώπισε το φριζάρισμα

Το φριζάρισμα είναι το αιώνιο πρόβλημα, με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών, που χαλάει την εμφάνιση και τη διάθεση μας. Είναι μία κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής κατά την οποία οι δεσμοί της τρίχας που συγκρατούν το σχήμα του χτενίσματος σπάνε με αποτέλεσμα τα μαλλιά να κατσαρώνουν, να μην χτενίζονται εύκολα και να επηρεάζουν την ομαλότητα αλλά και το πόσο λεία είναι η κάθε τρίχα. Το τελικό αποτέλεσμα επηρεάζει αρνητικά την αισθητική του χτενίσματος και γενικότερα την εξωτερική εμφάνιση των μαλλιών. Τα μαλλιά γίνονται πιο άγρια, ατίθασα, δεν στρώνουν με τίποτα ενώ πολλές τρίχες πετούν (τα λεγόμενα fly-aways).

Μερικές φορές όμως, ακόμα κι αν είμαστε επιμελείς με την περιποίησή τους, τα μαλλιά επιμένουν να φριζάρουν για μια σειρά από λόγους και μας προκαλούν εκνευρισμό.

 

Παρακάτω θα δείς όσα πρέπει να γνωρίζεις, καθώς και τα κατάλληλα βήματα για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα των μαλλιών σου και να έχεις άψογα μαλλιά κάθε μέρα!

 

Ποια είναι η αιτία φριζαρίσματος των μαλλιών όμως;

Πριν προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση του φριζαρίσματος πρέπει να κατανοήσουμε την πηγή του προβλήματος.

 

Πρώτο και σημαντικότερο, οι καιρικές συνθήκες. Μια από τις βασικές αιτίες που φριζάρουν τα μαλλιά είναι η υγρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η τρίχα, όπως οι ρίζες των φυτών, τραβάει από το περιβάλλον την υγρασία ώστε να ενυδατωθεί. Αν λοιπόν, δεν έχει γίνει χρήση ειδικού προϊόντος για το φριζάρισμα και δεν έχει ‘σφραγιστεί’ η τρίχα, δημιουργείται το φριζάρισμα.

 

Μάθε τον τύπο των μαλλιών σου. Κάθε τύπος τρίχας, έχει τις δικές του ανάγκες και χρειάζεται τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας. Σε ό,τι αφορά το φριζάρισμα μαλλιών και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φριζαρίσματος. Αλλιώς φριζάρει το σγουρό μαλλί και αλλιώς το ίσιο. Επιπλέον, σε κάποιους ανθρώπους φριζάρουν μόνο οι άκρες, ενώ σε άλλους όλο το μαλλί.

Χρησιμοποιείς καυτό νερό. Όλο και πιο συχνά τελευταία, ακούμε και διαβάζουμε ότι το καυτό νερό κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό στα μαλλιά και το δέρμα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καυτό νερό, στρεσάρει τα μαλλιά μας και τους αφαιρεί την απαραίτητη λιπαρότητα, με αποτέλεσμα να αποζητούν την πολυπόθητη υγρασία που στερούνται.

Είπαμε Hairdo, όχι HairOverdo. Υπερβολική χρήση εργαλείων styling, πολλές μάσκες μαλλιών για αναστροφή της φθοράς, έντονο πλύσιμο και στέγνωμα. Όλα αυτά είναι λόγοι ενίσχυσης του φριζαρίσματος. Γενικά όταν το παρακάνουμε με προϊόντα και εργαλεία styling, οι τρίχες φθείρονται και οδηγούνται απευθείας στο φριζάρισμα.

 

Τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα; Χμμ… Καλή ερώτηση και σου έχουμε εξίσου καλή απάντηση.

 

Ξεκίνα με σωστή βάση περιποίησης

Όλα αρχίζουν με ένα καλό και σωστό λούσιμο. Ένα κατάλληλο anti-frizz σαμπουάν, θα καθαρίσει σωστά τα μαλλιά σου, θα τους προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση και τα έλαια που θα θωρακίσουν την τρίχα και δε θα αφήσει την εξωτερική υγρασία να διεισδύσει στα μαλλιά.

 

Umberto Giannini - Frizz Fix™ Shampoo

 

Το Frizz Fix Shampoo της Umberto Giannini, είναι ένα σαμπουάν με 94% φυσική ενυδατική φόρμουλα πλούσια σε πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση χωρίς να απογυμνώνει τα μαλλιά από τα φυσικά τους έλαια. Διορθώνει το φριζάρισμα, χωρίς θειικά άλατα, για 78% λιγότερο σπάσιμο. Είναι ενισχυμένο με την vegan τεχνολογία επιδιόρθωσης δεσμών KeraFUSION™, μια φυτική εναλλακτική κερατίνης που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο υποπροϊόν γαϊδουράγκαθου. Κλινικά αποδεδειγμένα ενεργά συστατικά διεισδύουν στην τρίχα για να καταπολεμήσουν το φριζάρισμα εκ των έσω, για πιο απαλά, δυνατά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα. Επιπλέον η τεχνολογία αποτοξίνωσης metal detox με γλυκονικό νάτριο, βοηθά στην απομάκρυνση μετάλλων που βρίσκονται καθημερινά στο νερό του ντους και συσσωρεύονται στα μαλλιά, για πιο φωτεινό χρώμα και πιο απαλή αίσθηση.

 

Απαλό στέγνωμα και χτένισμα. Προτίμησε μια απαλή και απορροφητική πετσέτα. Μην τρίβεις και μην αγριεύεις τα μαλλιά. Το ιδανικότερο είναι το φυσικό στέγνωμα, αλλά αν χρειάζεσαι να κάνεις πιστολάκι, προτίμησε μεσαία ένταση και σε απόσταση από τα μαλλιά για να αποφύγεις τη φθορά της θερμότητας. Στο χτένισμα, πάντα απαλές κινήσεις, με την κατάλληλη χτένα ή βούρτσα.

 

Κάνε ένα break από τα εργαλεία styling. Η θερμότητα των εργαλείων styling, είναι γνωστό ότι προκαλεί τεράστια φθορά στην τρίχα, η οποία οδηγεί σε φριζάρισμα. Προσπάθησε για ένα διάστημα να περιορίσεις την χρήση τους.

 

Συνέχισε με ειδικά προϊόντα

Εκεί έξω υπάρχει τεράστια ποικιλία σε anti-frizz προϊόντα που προσφέρουν ολιστική προσέγγιση του φαινομένου και προσφέρουν πλούσια φροντίδα στα μαλλιά. Αν όμως είσαι τύπος keep-it-simple, μπορείς και με ένα μόνο προϊόν, να καταπολεμήσεις το φριζάρισμα και να ολοκληρώσεις το styling σου, χωρίς φριζάρισμα, χωρίς fly-aways, χωρίς προσπάθεια.

 

Umberto Giannini Fuzz-off Control Clay

 

Το Fuzz-Off™ Control Clay της Umberto Giannini, είναι εμπλουτισμένο με άργιλο καολίνης και καφεΐνη για να διώχνει άμεσα το ‘χνούδι’ (μικρές νέες φύτρες) και τα ατίθασα fly-aways σε μαλλιά που φριζάρουν… ανεξάρτητα από τον καιρό. Ένα ευέλικτο προϊόν φινιρίσματος με απαλό ματ φινίρισμα.

Τροφοδοτείται από την vegan τεχνολογία επιδιόρθωσης δεσμών KeraFUSION™, μια εναλλακτική κερατίνη φυτικής προέλευσης που διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας ένα ανακυκλωμένο υποπροϊόν του γαϊδουράγκαθου. Επιπλέον περιέχει κλινικά αποδεδειγμένα δραστικά συστατικά που διεισδύουν στην τρίχα για να καταπολεμήσουν το φριζάρισμα από μέσα, για πιο απαλά, πιο δυνατά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα και πρωτεΐνες σιταριού που μειώνουν το σπάσιμο της τρίχας και την ενδυναμώνουν στο εσωτερικό της.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.